مراحل نصب پکيج
گام اول: انتخاب نوع دستگاه از لحاظ فن دار يا بدون فن بودن پکيج
پکيجهاي موجود در بازار در دو مدل فن دار و بدون فن، ارائه میشوند. بايد به اين نکته توجه کنيد که شيوه نصب اين دو نوع پکيج، با هم تفاوت دارد.
گام دوم: مقايسهی توان پکيجها
پکيجهای موجود در بازار، داراي ظرفيتها متفاوتي از جمله: 22، 24، 26، 28،32 و 36 هزار کيلو کالری بر ساعت هستند.
گام سوم: انتخاب محل نصب پکيج
محل نصب پکيج بايد دارای شرايط زير باشد:
محل نصب بايد تراز و بدون رطوبت باشد.
بايد نزديک به دودکش باشد.
در صورتی که پکيج در تراس نصب میشود بايد دقت کنيد هنگام باریدن باران پکیج خیس نشود برای رفع آن از جعبه مخصوص پکیج استفاده کنید.
همچنين نصب جعبه محافظ پکيج برای جلوگيریاز يخ زدگي الزامی است.
گام چهارم: کنترل دودکش پکيج از نظر قطر، ارتفاع، مکش، کلاهک و …
دودکش پکيج
قطر دودکش نصبشده براي پکيج به هيچ عنوان نبايد از قطر خروجی کلاهک مخروطي بالای دستگاه کوچکتر باشد. حداقل قطر دودکش برای پکيج ديواري بدون فن بايد 15 سانتيمتر باشد. ارتفاع دودکش نيز بايد از محل نصب دستگاه تا کلاهک حداقل 4 متر باشد. نصب کلاهک H ضروری است. جهت نصب H در روی دودکش بايد در امتداد جريان باد غالب باشد تا باد داخل آن نپيچد. کلاهک دودکش بايد حداقل 70 تا 80 سانتی متر بالاتر از کف پشتبام بوده و اطراف آن نيز باز باشد و در مجاورت هيچگونه مانع و ديواری واقع نشده باشد.
دودکش به هيچ عنوان نبايد مقطع باشد. کوچک شدن قطر دودکش حتی در يک نقطه باعث کاهش مکش آن میشود. جهت جلوگيری از تشکيل قطرات و همچنين سرد شدن دود، که باعث کند شدن خروج دود و يا توقف آن ميشود، جدار خارجی دودکش را عايقبندی ميکنند. دودکش بايد ثابت و محکم باشد و در برابر باد، بخار آب و عوامل مکانيکیديگر مقاوم باشد. دودکش از نظر تميز بودن و گرفتگی مسير مستقيم و عمودی بهترين روش براي تخليه محصولات احتراق است و دودکش نبايد در مسير خود حالت افقی باشد.
ولي در مواردي که مشکلات اجرايی وجود داشته باشد و نياز به تغيير جهت مسير دود باشد، بهتر است از زانويی45 درجه حداقل پس از 30 سانتی متر لوله عمودی(خروجي از پکيج) استفاده شود و قسمت افقی دارای کمترين طول ممکن باشد. عملکرد خوب دودکش بايد پيش از راهاندازی تجهيز کنترل شود. براي کنترل آن با سوزاندن يک روزنامه در ورودی دودکش میتوان مکش آن را به طور تقريبی تست نمود.
چنانچه شعله آتش روزنامه و ذرات سوخته شده به سرعت داخل دودکش شود مکش دودکش قابل قبول است.
گام پنجم: نصب براکت پکيج روی ديوار
نصب پکيج ديواري بايد در ارتفاع حداقل120 سانتی متری از کف صورت بگيرد و از ديوار يا کابينت مجاور حداقل 10 سانتيمتر فاصله داشته باشد. پکيج ديواری نبايد بالای دستگاههاي گرمازايی مانند اجاق گاز نصب شود و حداقل فاصله افقی مورد نياز پکيج از اين دستگاه ها 40 سانتی متر است. حداقل فاصله پکيج ديواری از ديوار روبرو 1 متر است. حداقل فاصله دودکش از اشيا و مواد قابل اشتعال مانند پرده آشپزخانه 50 سانتی متر است. در محل نصب پکيج وجود پريز برق سيم اتصال زمين و کفشوی فاضلاب ضروری است.
نصب پکيج مانند ساير دستگاههای گاز سوز در حمام، رختکن، توالت، محوطه سونا و جکوزی، اتاق خواب و فضاهای بدون هواکش ممنوع است. محل نصب پکيج بايد سرپوشيده و تا حد ممکن به محلهای مصرف آب گرم نزديک باشد و در مجاورت آن مواد قابل اشتعال وجود نداشته باشد. بر اساس مقررات ملی ساختمان مبحث 17، نصب وسايل گازسوز مانند آبگرمکن ديواری و پکيج ديواری در واحدهاي کمتر از 60 مترمربع ممنوع است.
مگر اينکه هوای مورد نياز جهت احتراق گاز مصرفی آنها از طريق دريچه دائمی که به طور مستقيم با هواي آزاد در ارتباط باشد تامين گردد. نصب راهاندازی و تعمير پکيجهای گازی بايد توسط افرادي که دورههای آموزشی مربوط به پکيج را در مراکز معتبر گذراندهاند و داراي گواهينامه معتبر نصاب و تعميرکار پکيج هستند انجام شود.
در صورتي که قطر دودکش ساختمان کمتر از 15 سانتی متر بوده و يا فاصله عمودی دودکش تا پشت بام کمتر از4 متر باشد و يا اينکه بيش از 30 سانتی متر مسير افقي در طول دودکش وجو داشته باشد، بايد از پکيج فن دار استفاده شود. فشار آب شهر در محل نصب دستگاه پکيج بايد حداقل 1 و حداکثر3.5 اتمسفر باشد.
در صورتي که محل نصب پکيج گازی در بالکن يا فضای باز باشد بايد از وزش مستقيم باد يا جريان تند هوا محافظت شده باشد.
گام ششم: تست فشار منبع انبساط
بايد با يک مانومتر، فشار منبع انبساط اندازه گيري شود (حداقل فشار .5 بار و حداکثر 1 بار) و در صورت لزوم تنظيم شود. البته در نصب پکيج نو، کمتر اين مورد بررسي و انجام مي شود.
گام هفتم: نصب پکيج روي ديوار
قبل از نصب دستگاه، مراحل گفته شده بايد انجام شود و پس از آن دستگاه نصب خواهد شد.
گام هشتم: نصب دودکش
بدون دودکش مناسب، هيچ پکيجی نبايد نصب و يا راهاندازي شود. اگر دودکش مناسب نباشد، قطر لوله آن کم باشد، يا در مسير آن گرفتگي وجود داشته باشد، و يا داراي مسير طولاني افقی و يا شيب منفي باشد گازهاي حاصل از احتراق نميتوانند به خوبي از دودکش عبور کنند و در نتيجه دود به پکيج برميگردد و اثرات منفي و خطرات زير را به همراه خواهد داشت. دودهاي سمی حاصل از احتراق به محلي که پکيج در ان قرار دارد وارد ميشوند که بسيار خطرناک بوده و باعث سرگيجه ضعف و در نهايت خفگي خواهد شد.
عدم مکش کافی دودکش باعث ميشود اکسيژن کافی جهت احتراق کامل فراهم نشود. در نتيجه راندمان حرارتي دستگاه پايين آمده و دستگاه آب گرم دلخواه را يه شما نمیدهد و مقدار مصرف گاز نيز افزايش میيابد. عدم مکش کافي دودکش باعث بالا رفتن حرارت بدنه و قسمتهاي داخلی پکيج ميشود که اين مسأله منجر به خرابشدن سريع دستگاه و قطعات پکيج خواهد شد. اين موضوع به ويژه آسيب شديدی به مجموعه تابلو برق وارد میسازد.
گام نهم: تشخيص لولههاي روي ديوار و زير دستگاه
لوله هاي پکيج
نحوه لوله کشي پکيج، قاعده و قوانيني دارد که بايد براساس آن و توسط افراد متخصص انجام شود. در زير دستگاه پکيج، پنج لولهي اتصال وجود دارد:
در زير دستگاه پنج لوله اتصال وجود دارد:
ورودي آب سرد به دستگاه
خروجي آب گرم مصرفي به ساختمان
رفت مدار گرمايش
برگشت مدار گرمايش
محل اتصال گاز
تشخيص لولهها به اين شکل انجام مي شود:
لوله های 3/4 روي ديوار نصب ميشوند و متعلق به مدار گرمايش دستگاه هستند
ورودي آب سرد ساختمان به اتصال 1/2 دستگاه که به فلوسوييچ میرود، متصل مي شود. يکي از نشانههاي لوله خروجي آب گرم دستگاه، وجود NTC روي آن است.
کلام پاياني
در اين مقاله به آموزش نصب پکيج پرداختيم. نصب پکيج مراحل پيچيدهاي دارد که از دست افراد معمولي بر نميآيد و حتما افراد متخصص بايد اين کار را انجام دهند. به هر حال هدف ما از اين مقاله آشنايي شما به نحوه نصب پکيج ديواري بود تا حدودي با اين عمليات آشنا باشيد. با توجه به قيمت پکيج و هزينهاي که براي آن ميکنيد، بهتر است که نصب آن را به افراد ماهر بسپاريد تا مشکلي در زمان نصب پکيج به وجود نيايد و به آن آسيب برساند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
مازندران، کمربندی محمودآباد به آمل، گالش پل، تعمیرات تخصصی پکیج و آبگرمکن دیواری شمال پکیج
شماره تماس : 09190191159